Nieuws

Omstreden nieuwe voorwaarden WhatsApp uitgesteld

Leestijd: < 1 minuut

WhatsApp-gebruikers zullen de pop-up waarschijnlijk al hebben gezien: de populaire berichtenapp heeft nieuwe voorwaarden. En vanaf 9 februari zou het niet meer mogelijk zijn WhatsApp te gebruiken zonder hiermee akkoord te gaan.

Dat een bedrijf haar voorwaarden wijzigt is niet ongebruikelijk. Er ontstond echter snel ophef over deze voorwaarden, die ervoor moeten zorgen dat WhatsApp meer gegevens kan delen met moederbedrijf Facebook. WhatsApp heeft besloten naar aanleiding van deze ophef de deadline uit stellen naar 15 mei.

Wat betekent deze update nou voor u? Om het kort samen te vatten: er verandert niets. En dat heeft alles te maken met de privacywetgeving. Europese gebruikers vallen onder de privacyvoorwaarden van WhatsApp Ierland. Dit betekent dat wanneer bedrijven data van Whatsapp willen gebruiken, zij hiervoor toestemming moeten krijgen van de Ierse ‘Data Protection Commission’. Omdat zij deze toestemming niet hebben verandert er voor EU-burgers dus niets door de nieuwe voorwaarden. Het zijn vooral de internationale gebruikers waar de voorwaarden effect op hebben.

Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe voorwaarden en de nieuwe deadline.