Algemene informatie

Leestijd: < 1 minuut

Over de IT-Rechtswinkel

De IT-Rechtswinkel is een stichting die gratis advies geeft op het gebied van IT-Recht aan particulieren en kleine, startende ondernemingen. De medewerkers zijn allen studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen die begeleid worden door vooraanstaande vakmensen.

In 2017 heeft het 15e bestuur van Law and ICT Students’ Association, in samenwerking met ICTRecht en de Rijksuniversiteit Groningen, besloten om de eerste IT-Rechtswinkel van Noord-Nederland op te richten zodat de IT-rechtenstudenten meer praktijkervaring kunnen opdoen op hun eigen vakgebied. Daarnaast achtte het bestuur het van maatschappelijk belang om dergelijk gespecialiseerd rechtsbijstand te kunnen bieden aan particulieren en bedrijven die zich geen rechtsbijstand kunnen veroorloven.

Het doel van de IT-Rechtswinkel is tweeledig. Enerzijds is de IT-Rechtswinkel in het leven geroepen om rechtsbijstand te bieden aan particulieren en kleine, startende ondernemingen voor wie gespecialiseerde rechtsbijstand te kostbaar is. Anderzijds biedt het de IT-rechtenstudenten van Groningen de mogelijkheid, om onder begeleiding van professionals, praktijkervaring op te doen.